O nas

Kmetija LAH

Začetki Kmetije Lah segajo že v 19. stoletje, ko je praded zasadil doma cepljene trte v svojem vinogradu Roženplac v Dornberku. Že od takrat naprej se veselje do dela v vinogradu in pridelavi najboljših vin prenaša skozi generacije…

Leta 2006 smo na Kmetiji Lah sklenili, da začnemo pisati novo zgodbo o vinu. Obstoječo klet smo preuredili v sodobno klimatizirano vinsko klet, stare akacijeve sode pa so zamenjale nove, po meri narejene inox posode. Vse cisterne smo povezali z najsodobnejšim hladilnim sistemom, ki nam omogoča, da pri belih vinih s hladno maceracijo razpecljane bele drozge podaljšamo kontakt jagodne kožice z moštom za 6 do 12 ur.  Drozgo nato stisnemo v pnevmatski stiskalnici ter ohladimo mošt za 24 ur do zbistritve. Sledi pretok in kontrolirana fermentacija pri 15ºC.

Pri rdečem grozdju poteka fermentacija in mešanje razpecljane drozge v vinifikatorjih 6 do 8 dni. Pri sortah in letnikih z višjo vsebnostjo kislin izvajamo kontroliran biološki razkis, ki naredi mlada rdeča vina prijetna že kmalu po Martinovem.

KONTAKT

LAH MATJAŽ
Kolodvorska ulica 16,
5294 Dornberk

T: 041 870 940
E: info@vinalah.si

sporočilo

Kontaktirajte nas

Sledite nam

Naša spletna stran uporablja anonimne piškotke za spremljanje statistike uporabnikov. Z nadaljnjim brskanjem po strani ali klikom na gumb OK se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotih

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close